Botiga de Mobles i Sofàs a Reus des de 1940


La il·luminació led i altres consells per estalviar energia a casa

Si hi ha una preocupació constant avui dia, es refereix a com estalviar recursos energètics. És una tasca que no només els correspon als governs, sinó a les persones comunes més que a ningú. Es tracta de realitzar petites accions que es multipliquen exponencialment en funció de la quantitat de persones que acaben executant. Fonamentalment, consisteix a mostrar consciència al voltant de les alternatives d’estalvi.

Accions per a l’estalvi energètic a casa basades en la informació obtinguda en un comparador de llum

Hem de complementar aquest tipus d’accions inicials amb una gestió integral que incorpori diverses activitats dirigides a estalviar energia a casa. Una d’elles es refereix a la il·luminació en la qual es poden realitzar moltes accions. A continuació, et presentem algunes d’elles:

  • Seleccionar una potència en la il·luminació que sigui suficient per a les nostres necessitats.
  • Aprofitar al màxim la llum solar, sobretot amb finestres àmplies.
  • Si podem decidir la ubicació de la nostra casa perquè estem construint, l’ideal és pensar en funció de les estacions i de la disponibilitat de llum natural.
  • Decorar amb elements capaços de reflectir la llum, el que disminueix la necessitat de molts focus.
  • Instal·lar sensors de moviment per encendre i apagar els llums en funció de l’ocupació d’un espai. Això és especialment important en àrees com vestidors o banys. Moltes vegades deixem el llum encès per distracció i amb un aparell d’aquests disminuïm la possibilitat que això passi.
  • La ubicació també funciona per a aspectes de conservació o difusió de calor.

La selecció de materials decoratius ha de posar èmfasi en aquells que disminueixin manteniment o consum d’energia per a realitzar-lo.

Com pot ajudar-te un comparador de llum i gas?

Per exemple, abans de contractar un servei d’energia, l’ideal seria entrar a un comparador llum i gas. D’aquesta manera, vam comprovar tarifes i altres aspectes. En efecte, la informació obtinguda a través del procés de comparar les ofertes de llum i gas ens permetrà assumir dades importants sobre les alternatives que tenim. Si, per exemple, desitgem esbrinar com ens podria tractar Endesa, Holaluz, Podo o qualsevol altra companyia, entrem al seu lloc web i esbrinem abans de prendre una decisió. En aquest cas, cada empresa compta amb el seu portal i les adreces són molt senzilles.

La il·luminació led com a alternativa per a l’estalvi d’energia

Es tracta d’una tendència que s’ha mantingut al llarg dels últims anys. Els llums LED compten amb un seguit d’avantatges que no podem ignorar. Primer que res són molt més eficients a nivell energètic. Es fan malbé molt menys perquè resisteixen variabilitat en els voltatges. La seva llum és menys intensa i difon adequadament la calor que genera. Consumeix menys energia en relació amb la seva potència de sortida. A més, és molt més decorativa i ve en presentacions diverses el que li permet adaptar-se a diferents estils de decoració. No requereixen de grans coneixements per a instal·lacions completes integrals. Vénen en versions recarregables que et permeten comptar amb càrrega solar per a regions apartades