Botiga de Mobles i Sofàs a Reus des de 1940


Les Creations de la Maison- Col·lecció Atlas

Des de les Creations ens transportem a Ouarzazate, un raconet màgic marroquí. El seu nom fa referencia a: “la porta del desert”. Antigament va ser el punt de parada de les caravanes procedents del Sàhara amb destinació a Marrakech i altres ciutats imperials de nord de l’Atles, el que va contribuir a l’enriquiment de la seva cultura, que uneix la influència berber, àrab i dels nòmades del desert.

En la col·lecció Atles que avui et presentem, els colors simbolitzen la història, tradició i grandesa d’aquest bell país, i per això formen una part fonamental de l’essència d’aquesta família de teixits. Els grocs i ors representen el desert de Sàhara, els blaus el riu Draa i els tons terracotes en honor les seves majestuoses muntanyes.

La col·lecció consta de tres teixits: Marrakech, un delicat estampat en disseny kílim amb acabat vintage; Mamounia, una ratlla teixida amb xenilla i bouché de llana que imita les clàssiques catifes magrebís; i Medina, un atractiu llis amb efecte ràfia, però amb tacte de lli.

Capturant l’essència de l’artesania marroquí, gràcies a la jove dissenyadora belga Laurence Leenaert que ha aconseguit crear un univers d’objectes i peces que evoquen el desert, la llum, els colors i textures del Marroc.