Botiga de Mobles i Sofàs a Reus des de 1940


Mides de funda nòrdica

fundes-nordiquesLa nostra cultura és de manta, de llits fets amb llençol de sota, llençol de damunt, mantes i vànova, només alguns dels més joves han crescut dormint amb funda nòrdica.

Fa uns 30 anys vam començar a importar costums de l’Europa del nord i central, on es dorm amb funda nòrdica. Realment té avantatges, fer el llit costa més o menys la meitat de temps i dormir amb tota la roba d’una peça és còmode. Els calorosos acostumen a trobar-hi pegues.

Quan la gent pregunta a la botiga per comprar fundes nòrdiques, hi ha qui ho té claríssim perquè ja fa anys que en són usuaris, però per la gent que té dubtes, aquí teniu alguns consells.

Les fundes nòrdiques no són edredons, no tenen les mateixes mides ni s’util.litzen igual. Els edredons i les vànoves són més grans, cubreixen tot el llit fins a terra, acostumen a ser més foscos.

image007En canvi les fundes nòrdiques han de quedar més petites, normalment a uns 15 o 20 cm. del terra. La raó és que la funda al ser més petita i no tocar a terra es manté més neta, és més fàcil de rentar, per això acostumen a ser de color més clar.

En el cas que el vostre llit sigui dels que no té bancada o aro de fusta o entapissat, cal posar-hi un tapassomier, d’aquesta manera no cal vigilar si posem correctament la funda perquè el llit ja es veu ben fet. El tapassomier pot ser d’un color neutre o de conjunt amb les robes de la habitació, així hi queden bé totes les fundes que tenim. Com aquest de la dreta.

 Mides de fundes nòrdiques »