Tienda de Muebles y Sofás en Reus desde 1940


Mobles de qualitat, mobles de proximitat Copy

Aturem-nos a pensar una mica, és aconsellable, de vegades, pensar una mica.

El consum desenfrenat que ens proposa la societat actual  que basa l’estil de vida en consumir coses noves, coses, coses, coses….ens ha portat a comprar sense pensar o només pensar en el preu final  i això és insostenible. Quan es tracta d’una samarreta o d’un bolígraf és una cosa però quan parlem de peces més grans com un armari o un cotxe, la decisió hauria de ser més responsable.

El sector del nostre negoci és molt consumidor de productes que  arriben en grans importacions de països de l’ Est, en la rama tèxtil ja fa molts anys i en la rama de mobles, especialment mobles petits , també en tenim cada vegada més.

Per protegir les indústries d’aquí i per moltes altres raons,  no ens podem permetre comprar mobles barats que venen de lluny pensant en que quan es facin vells els llençarem ja que és altament antiecològic. Els mobles  que,  per venir de la Xina han de viatjar molt, van amb uns embalatges que sovint valen més que el propi producte, sense parlar de la despesa de recursos de combustible i infraestructures que utilitzen. Quan aquests mobles  es  trenquen no es poden arreglar i per tant els materials s’han de reciclar amb el cost que això suposa pel medi ambient, són materials com el PVC o cartrons que porten coles molt contaminants.

Tampoc ens podem permetre perdre els llocs de treball de les fàbriques d’aquí, de casa nostra. Ens queixem que tenim atur o que els  sous són baixos però no pensem que han tancat  algunes empreses  d’ aquí perquè la competència dels productes barats de l’estranger els fan treballar a uns preus que no poden sostenir amb la qualitat que tenen i a la que no volen renunciar.

Ja se sap, sabem que el consum ètic i responsable és un valor en alça; comencem a anar a un supermercat o un altre no només pel que ens ofereix sinó pel tipus d’empresa que  és i per cap on enfoquen els seus beneficis. Per tant,  si us plau, abans de comprar un moble pensem quins materials porten ell i el seu embalatge, i també on es fabrica aquest moble i on donem llocs de treball.

Att: Mar Rodriguez